FAQ

Veelgestelde vragen (FAQ) worden op deze pagina beantwoord.

Staat jouw vraag er nog niet bij? Gebruik het contactformulier. We helpen je graag ontdekken of onze aanpak bij jou past.

Voor wie zijn filosofische gesprekken geschikt?

Iedereen die bereid is om kritisch zijn of haar denken te onderzoeken, is welkom. Het maakt niet uit wat je beroep is, of je leeftijd, of je opleiding. Wil je weten of onze benadering jou verder kan helpen? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dat kost niets en je zit nergens aan vast.

Moet je slim zijn voor filosofische gesprekken?

Nee, de bereidheid om vragen te stellen bij en over je denken is genoeg. Er komen mensen van alle opleidingsniveaus bij Filosofische Praktijk Utrecht. Van kapster tot hoogleraar.

Worden de gesprekken vergoed door een zorgverzekeraar/aanvullende verzekering?

Nee. Dat is een bewuste keus. We behandelen niet, stellen geen diagnose, maken geen behandelplan. Door de inkomensafhankelijke tarieven zijn filosofische gesprekken voor iedereen goed te betalen. Als het laagste tarief nog te duur voor je is, kun je dat bespreken tijdens je kennismakingsgesprek. Meestal is daar wel een oplossing voor te vinden.

Je kunt ook aan je werkgever vragen om een serie gesprekken te vergoeden. Daarover maakt de filosofisch practicus dan afspraken met hem of haar.

Hoe werkt een filosofisch gesprek?

Kijk voor meer informatie bij Onze werkwijze.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek

Filosofische praktijk Utrecht
Lange Nieuwstraat 70
3512 PL Utrecht