Over ons

Harm van der Gaag

Filosofisch practicus

Zeventien jaar geleden opende ik, na de studie filosofie, een praktijk aan de Lange Nieuwstraat, in hartje Utrecht. Het was pionieren, want vrijwel niemand had nog van zoiets als een filosofische praktijk gehoord. De werkwijze had ik nog niet ontwikkeld. Die gaf ik gaandeweg vorm, door trial & error. Gelukkig meldden zich steeds meer klanten.

Toen eenmaal sprake was van een werkwijze, een methode met alles erop en eraan, ging ik die ook doceren aan de beroepsopleiding voor filosofisch practici (bij de ISVW, sinds 2012). Zo kreeg ik ook collega’s. Met drie van hen deel ik sinds januari 2021 dezelfde spreekkamer waar ik in 2004 begon.

Mijn Utrechtse collega’s zijn talentvolle, scherpzinnige practici. Ik kan dat zeggen, want ik heb ze zelf opgeleid en geef ze soms nog supervisie. Drie dagen in de week vind je één van hen op de praktijk. Op maandag en vrijdag kun je ook bij mij nog terecht voor stevige gesprekken, waarin we jouw denken samen naar een hoger plan brengen. Daar word je vrijer van. En vaak ook blijer.

meer informatie

Ernst Meijer

Filosofisch practicus

Ik werk vanuit de visie dat je verder komt door stil te staan bij je wijze van denken. Dus juist niet naarstig op zoek te gaan naar de oplossing van je probleem. Zo wordt je denken helderder,  constructiever en kritischer. Je gaat ervaren dat filosofisch denken je blik verruimt. Filosofisch denken geeft vrijheid! En daarmee kom je verder met het probleem waarmee je binnen kwam.

Ik heb een achtergrond in filosofie en natuurkunde met een loopbaan in advieswerk en leiding geven. Daarin heb ik ervaren dat de tijd nemen voor analytisch en kritisch denken tot betere resultaten leidt dan direct te grijpen naar een plan van aanpak. Dat werkt overigens alleen als je het eigen weten opschort, oprecht luistert naar de ander en doorvraagt.

Vanuit deze ervaring voer ik vol overtuiging en met passie filosofische gesprekken. Gesprekken waarin ik een sfeer van vertrouwen weet te creëren en het denken op het scherpst van de snede wordt gebracht.

Je kan met de knop hieronder direct een afspraak met mij maken. Momenteel werk ik op dinsdag op de praktijk. Voor meer informatie kun je terecht op komdenken.nl

Lees meer over wat wij doen

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek

Filosofische praktijk Utrecht
Lange Nieuwstraat 70
3512 PL Utrecht